Парламентът подкрепи президентското вето върху промените в Закона за съдебната власт,

...
Парламентът подкрепи президентското вето върху промените в Закона за съдебната власт,
Коментари Харесай

Парламентът покрепи президентското вето върху отделянето на следствието от прокуратурата

Парламентът поддържа президентското несъгласие върху измененията в Закона за правосъдната власт, с които депутатите бяха дали своят вот отделянето на следствието от прокуратурата. Този текст се връща за ново разглеждане.В хода на дебатите от ПП-ДБ обявиха, че ще поддържат ветото на президента, съощи БНР.

Надежда Йорданова разяснява, че оспорените промени са били признати при един недобър законодателен развой. Тя предложи да има сложен спор и той да бъде след промени в Конституцията. " Защото въпросът за следствието, неговото място уи правление е и парламентарен въпрос ", уточни Йорданова.

От ГЕРБ също обявиха, че Народното събрание е прибързал с смяна на функционалностите на проверяващите органи. Бранимир Балачев разяснява, че те би трябвало да се уточняват в една спокойна конюнктура, като следствието би трябвало да бъде единно и равноотдалечено от полицията и прокуратурата.  " Нека да използваме връщането на този законопроект фактически да проведем един доста необятен, доста сериозен спор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР